Waarom heb je een middenspanningscabine nodig?

In de wereld van elektriciteit en energievoorziening zijn middenspanningscabines noodzakelijk, maar niet iedereen begrijpt waarom. Laten we dat samen onder de loep nemen. Bij Electro 80 begrijpen we dat niet elk bedrijf of gebouw dezelfde behoeften heeft, en daarom bieden we oplossingen op maat aan. Of je nu een cabine binnen of buiten wilt, standaard of op maat, onze toewijding aan technische excellentie en kwaliteit is ongeëvenaard.

Middenspanning: Wat is het?

Voordat we de voordelen van een middenspanningscabine verkennen, laten we eerst begrijpen wat middenspanning eigenlijk is. Middenspanning verwijst naar spanningen tussen 1000 en 35.000 volt (1 tot 35 kV). Deze spanningsniveaus worden meestal gebruikt voor de distributie van elektriciteit naar woonwijken, kantoren en andere gebouwen. Het biedt een veiligere optie dan hoogspanning en kan eenvoudig worden omgezet naar laagspanning, die wordt gebruikt in huishoudelijke apparaten.

Energie-efficiëntie in Middenspanningscabines

Waarom een middenspanningscabine?

  1. Betrouwbare energievoorziening: Een middenspanningscabine zorgt voor een stabiele en betrouwbare energievoorziening voor je bedrijf of gebouw. Dit minimaliseert uitvaltijd en garandeert dat je operaties soepel verlopen.

  2. Aanpasbaar aan jouw behoeften: Bij Electro 80 begrijpen we dat elk project uniek is. Daarom bieden we zowel standaard als op maat gemaakte oplossingen. We ontwerpen onze middenspanningscabines op basis van jouw specifieke behoeften.

  3. Veilige installatie: Ons ervaren team zorgt voor de plaatsing van de cabine, zelfs op moeilijk bereikbare locaties. Veiligheid staat altijd voorop in onze installatiewerkzaamheden.

  4. Door het hebben van een eigen HS cabine betaal je minder distributiekosten aan de DNB (Sibelga, Fluvius, Ores) aangezien je enkel beroep doet op de HS distributie en geen beroep doet op de LS distributie dat heel duur is. Hierdoor is de investering van een HS cabine iets dat zichzelf terugverdient. Wij raden klanten aan dat het interessant is vanaf een verbruik van 100.000 kWh/ jaar, dan is dit vaak op 10 jaar alweer terugverdiend. Interessante case voor KMO’s dat hun verbruik zien stijgen door bvb elektrisch rijden en elektrisch verwarmen dmv warmtepomp.

De Electro 80 aanpak

Bij Electro 80 geloven we in de kracht van technische excellentie en heldere communicatie. Ons team is toegewijd aan het leveren van de best mogelijke oplossingen voor jouw energiebehoeften.
Of je nu een middenspanningscabine nodig hebt voor je bedrijf of een ander elektrisch project hebt, we staan voor je klaar.

Kies voor betrouwbaarheid, kies voor kwaliteit, kies voor Electro 80.
Samen creëren we de ideale energievoorziening voor jouw bedrijf of gebouw.