Een hoogspanningscabine voor je bedrijf

Overwoog je al eens een hoogspanningscabine voor je bedrijf? Hoogspanning kan een interessante oplossing betekenen voor jouw energieverbruik. Je bent beter bestand tegen stroompannes en bespaart geld door de lage distributiekosten.

Een hoogspanningscabine voor je bedrijf
Middenspanningscabines bij Electro 80

Wat is hoogspanning?

Hoogspanning verwijst naar elektriciteit die op een hoog voltage wordt geleverd. Dat betekent dat de elektrische stroom door de kabels of draden stroomt met een spanning van meer dan 1.000 Volt wisselspanning of 1.500 Volt gelijkspanning. Hoogspanning wordt gebruikt om elektriciteit over lange afstanden te transporteren, omdat het efficiënter is dan het gebruik van lagere voltages. Dat kan bovengronds via hoogspanningslijnen of ondergronds in de vorm van hoogspanningskabels.

Wat is een hoogspanningscabine?

Een hoogspanningscabine is een gebouw of (afgesloten) ruimte waar elektriciteit op hoogspanning wordt omgezet of gereguleerd. Meestal gaat het om een metalen of betonnen constructie met dikke muren en dito dak. Dat is nodig om de apparatuur te beschermen. Een hoogspanningscabine bestaat uit 3 onderdelen:

  • Een hoogspanningsdeel: hier plaatst Electro 80 een schakelinstallatie en wordt verbinding gemaakt met het openbare energienetwerk.
  • Een transformatordeel: hierin staat de transformator die hoogspanning omzet in laagspanning.
  • Een laagspanningsdeel: een verdeling met beveiliging. Hierop wordt de installatie van je organisatie of de productie van energie aangesloten.

De voordelen van een hoogspanningscabine:

Om hoogspanning te gebruiken bij je thuis of in je bedrijf, is het vaak nodig om de elektriciteit om te zetten van een hogere naar een lagere spanning. Daarvoor dient de hoogspanningscabine. Enkele goede redenen om voor een hoogspanningscabine te kiezen:

  • Je garandeert je bedrijf het vermogen dat het nodig heeft. Een hoogspanningscabine is een betrouwbare manier om in de stroombehoefte van je bedrijf te voorzien.
  • Je bespaart geld. Met een hoogspanningscabine neem je stroom af tegen het voordelige hoogspanningstarief en betaal je minder distributiekosten.
  • Je beschermt je bedrijf tegen stroompannes. Hoe groter het bedrijf, hoe meer stroom je verbruikt en hoe zwaarder de impact van een storing kan zijn. Hoogspanningsleidingen en de bijbehorende apparatuur, zoals transformatoren, zijn ontworpen om tegen een stootje te kunnen en hebben daardoor een hoge betrouwbaarheid.
  • Je bent klaar voor de toekomst

De energie van de toekomst

Elektriciteit is zonder twijfel de energie van de toekomst. Productieprocessen schakelen van fossiele brandstof over naar groene stroom. Verwarming gebeurt steeds meer met elektrische warmtepompen. Je vloot wagens is in de toekomst elektrisch. De kans is groot dat je behoefte aan stroom in de toekomst groeit.
Laagspanning blijven afnemen kan een dure zaak worden. Je betaalt vrij
hoge distributiekosten. Als je veel vermogen of een hoog verbruikt nodig hebt, schakel je het best een hoogspanningscabine in. Door de lagere distributiekost verdien je die investering na een aantal jaren terug.

Schakel expertise in

Hoogspanningscabines zijn er in verschillende maten en soorten. We adviseren je graag om tot een oplossing te komen die past bij je situatie en je noden. Elke hoogspanningsinstallatie wordt zorgvuldig samengesteld en door ons team vakkundig geplaatst.