Wat is een MS-cabine?

In een MS-cabine ofwel een middenspanningscabine wordt elektriciteit op medium voltage omgezet naar een lager voltage, dat bruikbaar is in woningen en bedrijven. Een MS-cabine biedt een hoge betrouwbaarheid en voorkomt plotse stroomonderbrekingen.

Kabelwerken bij Electro 80

Wat is een MS-cabine?

Een MS-cabine is een gebouw of een afgesloten ruimte waar elektriciteit op medium voltage wordt omgezet of gereguleerd. MS-cabines zijn vaak voorzien van middenspanningsschakelaars en andere beschermingsapparatuur zodat de elektriciteit op de juiste manier wordt geleverd en om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Middenspanningcabines zijn doorgaans gebouwd met stevige materialen zoals beton of staal om ze te beschermen tegen hoge spanningen en om te voorkomen dat ze beschadigd raken.

De voordelen van een MS-cabine

Als je bedrijf veel elektriciteit verbruikt, bijvoorbeeld in een datacenter of fabriek, kan je met een eigen MS-cabine fors besparen op de elektriciteitskosten. Als je laagspanning afneemt, vormen de netkosten namelijk meer dan de helft van je totale elektriciteitskost. Door een eigen installatie te plaatsen ben je niet meer afhankelijk van de openbare cabine. Er gaat minder stroom verloren en een eigen installatie is een pak betrouwbaarder om de continuïteit van je machinepark en bedrijfsprocessen te garanderen.

Hoeveel je bespaart is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je locatie en afstand tot een openbare cabine. Natuurlijk hou je ook rekening met de investering voor aankoop en plaatsing van je eigen cabine. We moeten per situatie berekenen of een MS-cabine rendabel is.

De energie van de toekomst

Jouw eigen installatie

Vraag je je af of een MS-cabine iets voor jou is? Laten we het samen bekijken. Er zijn heel wat mogelijkheden voor je installatie: een cabine binnen of een prefabcabine buiten, standaard of maatwerk, … Voor ieder bedrijf leveren we een middenspanningscabine die voldoet aan je noden.